Kubanski tompusi

Deset najskupljih cigara na svetu

Najskuplje cigare često su povezane sa bogatstvom i luksuzom. Tržište vrhunskih cigara nastavlja da impresionira ljude širom sveta.

Možda se zapitate, šta je tako posebno sa vrhunskim cigarama? Premium cigare se motaju ručno koristeći najbolje listove duvana, osiguravajući da dim ima najbolje moguće iskustvo. Kvalitet duvana je najvažniji deo dobijanja najbolje cigare.

Uživanje u delikatnoj cigari je jedinstveno i posebno iskustvo. Neki ljudi ga koriste kao ceremonijalni događaj, obično obeležavajući posebnu priliku. Za ovako dobre i kvalitetne cigare neophono je obezbediti i adekvatnu opremu za cigare kako bi ih fino skladištili.

Pravi entuzijasta cigara tačno zna kako bi izgledala savršena cigara. Cigara je proizvod neverovatne kombinacije veština, vremena i geografske lokacije duvanskih valjaka.

U daljem tekstu, nalazi se lista najskupljih cigara na svetu.

Arturo Fuente Opus Ks “A”

Arturo Fuente Opus Ks je ukusan tompus. To je jedna od najbolje ocenjenih cigara na svetu jer ima složen i bogat ukus.

To je super premium napravljen u Dominikanskoj Republici. Godine 1995. izašao je na tržište sa sedam različitih veličina. Brend se širio dugi niz godina.

Uz zaštitni znak Fuente Opus, dim ima note espresa. Ovaj tompus je definitivno izbor za vas ako volite dimljen i bogat ukus. Cena je 79 dolara po jednom tompusu.

Fuente Don Arturo AnniverXario

Ovi tompusi su počeli da se proizvode 1912. godine u Tampi. Dominikanska mešavina dolazi od bogatog ukusa.

Bogata duša je pažljivo odabrana zbog svog kvaliteta i valjaju je stručnjaci. Ukusi su veliki i složeni. Najpoznatiji je po ukusima mlečne čokolade, kedra i prazničnih začina.

Fuente Don Arturo AnniverKsario je pun snage, noseći 100 godina istorije u svojim neverovatno presavijenim listovima. Cena je 163 dolara po tompusu.

Arturo Fuente Opus X

Arturo Fuente Opus X su veoma traženi, a pokazalo se da ih je veoma teško pronaći jer svake godine imaju ograničenu proizvodnju. Ovi tompusi se prave od dominikanskog duvana i imaju jedinstven ukus.

Pušteni su u prodaju 1995. godine i mnogi kolekcionari cigara širom sveta želeli su da se postaraju da ovaj jedinstveni komad uđu u svoju kolekciju. Ova cigara je velika i ima dužinu od oko 7 inča.

Cena je 30 000 dolara po boksu.

Cohiba Behike Cigars

Nijedna cigara sa Kube nije bila tako impresivna kao Cohiba Behike Cigar. Ovaj tompus je veoma klasičan i umotan je u omot od Colorada.

Cohiba Behike se probio na tržišta širom sveta. Od svog lansiranja u Londonu, proizvodnja je objavila nove veličine cigara. Najbolje od izdanja koje je kreirano uključuje BHK 54 i BHK 56. Verzija 52 je od tada ostala neverovatna. Ova cigara je rasprodata na svetskim tržištima.

Cohiba je jedan od najboljih svetskih brendova kubanskih cigara. Sa ovom Cohiba Behike cigarom možete očekivati srednji profil ukusa. Takođe dolazi sa ukusom kafe. Pun je glatkih aroma i savršeno je izbalansiran.

Ako ste zainteresovani za kupovinu ove sjajne cigare, moraćete da platite ukupno 470 dolara po cigari.

Gurkha His Majesty’s Reserve

Na šestom mestu, imamo rezervnu cigaru Gurka Njegovog Veličanstva. Pravi se svake godine, a ako ste entuzijasta cigara, sigurno ćete morati da ih naručite nekoliko godina ranije.

Konektikat Maduro omot dolazi sa dominikanskim vezivom i punilom koji su stari 12 godina. Punilo je infuzirano konjakom Louis  XIII, što ga čini neverovatnom aromom. Ova cigara je veoma retka i posebna, a konjak je poznat po tome što se prodaje samo uglednicima širom sveta.

Svake godine se napravi ukupno 75 kutija. Neverovatna aroma, kao i ukus cigare, biće nešto čime ćete biti toliko impresionirani da nikada nećete zaboraviti. Cena je 750 dolara po cigari.

Gurkha Black Dragon

Gurkha Black Dragon cigare su prvi put puštene u prodaju 2006. Imaju ograničeno izdanje i retko se mogu nabaviti. Ove cigare dolaze u sanduku koji je izrezbaren od kamilje kosti.

Omot je napravljen od Madura iz Connecticut Broadleaf. Svaka cigara je upakovana u mat tubu. Zatim se stavlja u kožnu kutiju koja ima narandžaste slojeve.

Ukus svakog tompusa je složen i može se prebaciti iz kiselog u sladak u sekundi. Ova cigara je jedna od Gurkhinih najređih ultra-premium cigara. Odležan je do savršenstva i kombinovan sa filerom od 5 godina.

Ova cigara dolazi od najfinijeg duvana koji možete zamisliti, a motana je u Hondurasu. Cena je 1 150 dolara po cigari.

King of Denmark Cigar

Tajna mešavina je nastala pošto je samo kralj mogao da priušti da plati 4 500 dolara za jednu cigaru. Najneverovatnija i najimpresivnija karakteristika ovih cigara je to što se mogu prilagoditi vašim željama sa zlatom i vašim imenom utisnutim na njima.

Takođe mogu doći sa dijamantima i drugim raskošnim metalima.

Ova cigara takođe dolazi sa humidorom dizajniranim i personalizovanim sa srebrnom krunom. Kruna je presvučena 24-karatnim zlatom.

Ukupna cena ove cigare je 4 500 dolara.

Regius Double Corona Cigar

Na trećem mestu, imamo Regius Double Corona Cigar. Imao je sedište u Britaniji i nudi posebno izdanje kao nijedno drugo.

Poslednji put je zabeleženo da je neko kupio ovo pakovanje 2013. godine. Nema mnogo ljubitelja cigara koji su spremni da plate 52 785 dolara za ovakav tompus.

Mayan Sicars

Naučnici su 2012. otkrili 600 godina staru ručno motanu cigaru duž obale Gvatemale. Bio je zakopan i zapečaćen ispod pećine Maja. Ono što je zanimljivo u vezi ove cigare je njena istorija.

Ukupno 800 cigara prodato je na aukciji za 507 000 dolara jednom ljubitelju u Njujorku. Poznato je da ove cigare potiču iz civilizacije Maja. Poznato je da Maje imaju neverovatan ukus dima i počele su da prave cigare u 12. veku.

Ukupna cena ove neverovatne cigare je neverovatnih 507 000 dolara po kutiji.

Gurkha Royal Courtesan Cigar

Ova cigara je ručno rađena u Dominikanskoj Republici i Hondurasu koristeći himalajski duvan. Takođe je zalivena vodom sa Fidžija.

Cigara je umotana u zlatne listove i drži se zajedno sa trakom prekrivenom dijamantima. Kreatori koji stoje iza ovih cigara su naterani da rade sa povezom na očima kako bi izbegli ometanje.

Cena najskuplje cigare na svetu je 1.36 miliona dolara po cigari.

Leave A Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Cart
Your cart is currently empty.