filteri za cigarete

Filteri za cigarete

Filteri za cigarete se nalaze na kraju cigarete koji se stavlja u usta. Ovi filteri su namenjeni da smanje količinu štetnih materija koje ulaze u telo prilikom pušenja. Filteri su postali popularni među pušačima širom sveta, jer pomažu da se smanji količina dima koji ulazi u pluća, a time i rizik od raznih bolesti.

Većina filtera za cigarete se pravi od acetata celuloze, koji je netoksičan materijal koji se lako može reciklirati. Filteri su obično dužine od 15 do 30 mm, a njihov prečnik se kreće između 5 i 8 mm. Oni se proizvode u velikim količinama i dodaju u proces proizvodnje cigareta, tako da su gotovo sve komercijalne cigarete opremljene filterima.

Filteri su dizajnirani da smanje količinu katrana, ugljen-monoksida i drugih štetnih materija koje se nalaze u dimu cigarete. Katran je najveći zdravstveni problem prilikom pušenja, jer se nakuplja u plućima i može dovesti do raka pluća. Ugljen-monoksid je gas koji se stvara tokom procesa sagorevanja i može dovesti do srčanih problema.

Filteri za cigarete takođe mogu uticati na ukus cigarete, smanjujući njen gorak ukus. Međutim, neki pušači smatraju da filteri utiču na aromu cigarete i da imaju negativan uticaj na uživanje u pušenju. Zbog toga mnogi pušači radije koriste cigarete bez filtera.

Iako filteri za cigarete mogu smanjiti količinu štetnih materija koje ulaze u telo, oni ne mogu potpuno eliminisati njihovu prisutnost. Najbolji način da se smanji rizik od štetnih posledica pušenja jeste da se prestane sa pušenjem. Međutim, ukoliko ne možete da prestanete, korišćenje filtera za cigarete može biti jedan od načina da se smanji štetan uticaj pušenja na vaše zdravlje.

U našoj online prodavnici u ponudi se nalaze i filteri za motanje, te možete izabrati one koji odgovaraju vašoj navici i preferencama.

Leave A Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Cart
Your cart is currently empty.